Dodik: Pozvan sam na Predsjednički bal u SAD, nisam kupio kartu

BiH

milorad-dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je dobio poziv da prisustvuje svečanosti polaganja zakletve novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, a da ga akreditacije čekaju u Washingtonu.

“Imam mjesto u sedmom redu. Pozvan sam i da prisustvujem Predsjedničkom balu, na kome će biti Donald Trump. Ako mi odlazeća vašingtonska administracija ne ospori vizu, biću na inauguraciji”, rekao je Dodik povodom posljednjih spekulacija da nije dobio poziv za inauguraciju već za jedan od mnogobrojnih privatnih događaja koji u Washingtonu prate stupanje na dužnost novog predsjednika.

Predsjednik Republike Srpske je rekao za beogradske “Večernje novosti” da je poziv dobio još početkom decembra, ali da nije htio da se to medijski plasira i to od ljudi koji su bili u Trumpovom izbornom štabu i koji su sada u njegovom najužem krugu, a koji imaju pravo da pozovu koga hoće.

Dodik je istakao da nisu tačne ni spekulacije da je platio da bi prisustvovao događaju.

“Ništa nisam platio. Ako neko misli da to može da se plati, neka uradi to. Ako dobijem vizu, idem, ako ne, sačekaću da nova administracija zvanično preuzme dužnost i onda očekujem da se uklone sve prepreke za moj put u Ameriku”, rekao je Dodik.