Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo BiH

Dodik primio akreditive novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman

dodik sultan

Novoimenovani ambasador Ahmed bin Salim bin Mohammed Baomar je naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu Ahmeda bin Salima bin Mohammeda Baomara.

Tokom ceremonije predaje akreditivnih pisama istaknuto je da su politički odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja, ali da ih ne prati ekonomska saradnja, te je, kako su zaključili sagovornici, s obje strane potrebno uložiti dodatne napore.

Dodik je istaknuo da Bosna i Hercegovina ima namjeru uspostavljati sve vidove bilateralne i međunarodne saradnje sa Sultanatom Oman.

Izražena je obostrana saglasnost o potrebi proširenja saradnje dviju zemalja, kao i da je, u skladu s tim, u narednom periodu potrebno potpisati sporazume o međusobnoj saradnji.

Novoimenovani ambasador Ahmed bin Salim bin Mohammed Baomar je naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu.

Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik iskazao je podršku novoimenovanom ambasadoru Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu i zaželio mu uspjeh u izvršavanju njegove diplomatske misije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.