Dodik: RS će za Srebrenicu izdvojiti tri miliona KM u naredne dvije godine

dodik srebrenica

Predsjednik bh. eniteta Republika Srpska Milorad Dodik je na Investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015. obećao pomoć Opštini Srebrenica u iznosu od dva miliona konvertibilnih maraka (KM) u naredne dvije godine, u cilju intenziviranja razvoja te opštine, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodik je kazao kako razvoj predstavlja ključ svih aktivnosti koje provode i “želimo da vidimo Srebrenicu daleko razvijeniju i došli smo kako bi podržali sve napore da bude više investicija u Srebrenici.”

On je podsjetio “da država ne može da pravi fabrike”, ali da može da bude podrška i da omogući uslove i “bude stimulativna za one koji to žele.”

Dodik je kazao da su on, Vlada i svi u RS zainteresovani za razvoj Banje Guber i da će podržati svaki oblik izgradnje banje koji je integrativan.

“RS je ulagala u Srebrenicu i mi je ne odvajamo od ostalog dijela RS-a i čak šta više želimo da još dodamo značaj nekim projektima”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je rekao da će Vlada RS u naredne dvije budžetske godine izdvojiti po 500.000 KM i dodatno dva miliona za određene projekte.

“To su ukupno tri miliona u cilju obezbjeđivanja uslova da bi se privukli investitiori”, rekao je Dodik.

On se zahvalio posebno Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije, dodavši da je prisustvo Srbije već vidljivo kroz gradnju mosta Bratunac – Ljubovija, a da je na vlastima BiH da to bude prelaz koji će omogućiti prelaz robe na najvišoj carinskoj obradi.