Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SNSD-a

Dodik: RS sigurno neće bankrotirati

dodik press (1)

U svakom slučaju, RS pokazuje da svojim vlastitim sredstvima i potencijalima još uvijek reaguje ne samo na krizu i na njene posljedice

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da, osim zdravstvenih mjera, Republika Srpska treba da se usmjeri i na ekonomske mjere, rekao je za RTRS.

Navodeći da neke ekonomske mjere ne zavise od RS-a, Dodik je podsjetio na sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda, koja RS ne može da koristi zbog konflikta u FBiH.

“Svaki dan o tome nešto pričamo, pokušavamo naći način kako će to ići, ne ide i to nas bitno zaustavlja. U svakom slučaju, RS pokazuje da svojim vlastitim sredstvima i potencijalima još uvijek reaguje ne samo na krizu i na njene posljedice i drago mi je da smo obezbijedili da na našim javnim računima ima dovoljno sredstava za isplatu penzija”, rekao je on.

Dodik je poručio da Republika Srpska sigurno neće bankrotirati, te dodao da su oni koji se bave spekulacijama, podmetanjima, lažima i nisu imali šta da rade ovih dana, samo su smišljali budalaštine.

“Isplaćujemo obaveze za april, to je plata od 520 KM plus doprinosi i to se već realizuje. Izvršili smo podršku prije svega zdravstvenim radnicima, policiji, inspektorima i ostalim. Sada ćemo pomoći i medijima i nekim drugim strukturama, tako da mi u tom pogledu radimo svoj posao”, rekao je, između ostalog,  Dodik.