BiH

Predsjednik SDS-a

Šarović: Dodik je pravio izdajničke poteze, a galamom želi ostaviti utisak patriote

07/05/2020
Foto: BNTV

Iako je Košarac ponudio ostavku, Šarović je skeptičan

“Republika Srpska je na pragu najveće krize. Godine 2008. bila je velika recesija, ali ovo sad je i jače i dominantnije”, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u emisiji “Puls” BN TV.

Šarović vjeruje da će se za bilo kakav evropski put postaviti uslovi.

“Nema napretka BiH ka Evropskoj uniji dok se ne riješe najveće afere, javne nabavke, trošenja resursa. Veći broj tih afera je u Republici Srpskoj. Ja vjerujem da će se postaviti uslov vlastima u Republici Srpskoj: Riješite te slučajeve, ako razmišljate da napravite bar mali korak ka Evropskoj uniji”, kaže Šarović.

Predsjednik SDS-a podvlači da se nešto značajno mora desiti, da se narod probudi i da konačno shvate da ovako dalje ne može.

– Ponašanje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca je za svaku osudu, kaže Šarović, naglašavajući da su sankcije neminovne. Iako je Košarac ponudio ostavku, Šarović je skeptičan.

“Izjave predsjednika SNSD-a su bile toliko jake da nije bilo dileme da se neće ništa drugo desiti osim smjene Košarca, ali se kod njih nikad ništa ne zna. Moguće da prave neke izlazne varijante da bi Košarca ostavili. Mi nećemo učiniti ništa što bi spriječilo zamjenu nekim drugim kadrom, nismo mi prepreka, neka oni rade svoj posao, neka preko nas ne traže izlaz iz situacije da Košarac ostane na ovoj dužnosti”, kaže Šarović.

I dok javno govori da je Mirko Šarović izdajnik, Milorad Dodik je predsjedniku SDS-a nudio ministarsko mjesto tokom posljednjeg formiranja Vijeća ministara, kaže Šarović.

“On je taj koji je učinio tako loše izdajničke stvari za Republiku Srpsku, ali svojom galamom želi da stvori utisak da je on patriota, a drugi da su izdajnici. Uostalom, tačno je da je on meni u više navrata nudio da uđem u Vijeće ministara BiH u vremenu kada se posljednje Vijeće ministara formiralo, ali ja nisam, jer bih mu time poslužio kao paravan za ono što bi on radio, naprimjer sve vezano za NATO”, kaže Šarović.

Komentari

Autor: BNTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.