izbori za gradonačelnika

Dodik se video-linkom obratio Trebinjcima: Podržite ga, bićete ponosni

Требиње – СНСД – централна конвенци

Kandidaturu je podržalo čak devet političkih partija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će pobjedom Mirka Ćurića za gradonačelnika Trebinja biti nastavljena realizacija zajedničkih projekata koji će grad učiniti boljim za sve njegove stanovnike.

Dodik, koji se na centralnoj konvenciji SNSD-a obratio putem video-linka, istakao je da je Ćurićeva pobjeda neophodna kako bi dojučerašnji gradonačelnik, a sadašnji direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović, Vlada RS i ostale institucije nastavile da rade za dobrobit Trebinja.

“Naši planovi za Trebinje su veliki. Dajte podršku Mirku, a SNSD, Luka Petrović, Vlada i ja učinićemo da budete ponosni na izbor i na naše godine koje ćemo ostaviti kroz ovaj mandat”, naveo je Dodik.

On je istakao da je Luka Petrović realizovao mnoge programe i projekte koji su Trebinju dali jedan sasvim novi imidž, koji će Ćurić nastaviti da gradi.

“Ljubav koju vi imate za vaš grad je veoma impozantna. Ono što možemo da naučimo od vas u Trebinju jeste upravo ta vaša ljubav i vjera u vaš grad, zbog čega je Trebinje već postalo regionalni centar”, poručio je Dodik.

Kandidat za gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da Trebinje može da napreduje samo uz politiku jedinstva i timski rad koji su bili izraženi u proteklom dvogodišnjem periodu.

Mirko Ćurić (FOTO Srna)

Ćurić je podsjetio da je u protekle dvije godine u Trebinju neprekidno i neumorno rađeno, napravljene su strategije i planovi, a dobijena je i podrška od Banjaluke i Beograda.

“Nećemo stati, idemo dalje snažno i složno! Zato vjerujem da nema dileme da li će Trebinje da nastavi putem napretka i razvoja koji smo počeli zajedno. Svakodnevno radimo na realizaciji započetih i pokretanju novih projekata”, poručio je Ćurić, istakavši brojne projekte i socijalne programe koji su do sada pokrenuti.

On je naglasio da je glavni cilj da svi u Trebinju imaju posao i da ovaj grad bude jedno od najpoželjnijih mjesta za život na zapadnom Balkanu.

“Zato nam je potrebna politika kontinuiteta i jedinstva”, naglasio je Ćurić.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da je izborna kampanja SNSD-a prošla u radnoj i timskoj atmosferi i da su isticane samo stvari koje je ova stranka sa svojim koalicionim partnerima pokrenula od 2016. godine.

Petrović je istakao da su u protekle dvije godine pokrenuti značajni socijalni i kapitalni projekti, na koje se već sada ugledaju mnoge opštine i gradovi u Republici Srpskoj, ali i u regionu.

“Mi smo prva vlast koja rješava probleme običnog čovjeka, a ne pojedinaca i grupe ljudi. Spremni smo, složni i vrijedni, stoga, nam i dalje treba vaša podrška”, rekao je Petrović.

On je istakao da očekuje najveću pobjedu SNSD-a do sada u Trebinju, što će njegovom nasljedniku Mirku Ćuriću omogućiti da završi sve projekte iz paltforme iz 2016. godine.

“Narod Trebinja stoji iza nas i iza budućeg gradonačelnika Mirka Ćurića. To je naša najveća snaga”, poručio je Petrović.

Ćurićevu kandidaturu podržalo je devet političkih partija – SP, DNS, Ujedinjena Srpska, PUP Republike Srpske, SRS “dr Vojislav Šešelj”, Pokret za Trebinje, NDP i DEMOS. Ćurićev jedini protivkandidat će biti Saša Borjan iz Partije demokratskog progresa.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Trebinja biće održani u nedjelju, 17. februara.