Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Srbija da stane iza RS u svim okolnostima

MILORAD DODIK, ALEKSANDAR VUCIC

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da RS nikada nije bila lišena opasnosti da nestane, da je to sada slučaj, ali da on ima povjerenje u Srbiju, odnosno premijera Aleksandra Vučića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Dodik je rekao da je premijeru Vučiću prenio tu zabrinutost i da od Srbije očekuje da jasno stane iza RS, prenosi Tanjug.

“Mislim da Republika Srpska nikad nije bila lišena opasnosti da nestane, a danas je očigledno jedno izrazito vrijeme da ta opasnost postoji. Idem sa sastanka sa Vučićem i njemu sam izrazio tu zabrinutost i jasno rekao da očekujem od Srbije da stane iza Republike Srpske u svim okolnostima”, rekao je Dodik na skupu posvećenom situaciju u regionu u organizaciji Centra za razvoj međunarodne saradnje.

Predsjednik Srpske je rekao da je još više zabrinut zbog toga što Evropa pokušava da, kako je naveo, spasi socijalni ili nekakav drugi mir, dogovorom sa Turskom koja se godinama uključuje u unutrašnja pitanja BiH i to isključivo na strani Bošnjaka.
Kaže i da je jedini izlaz za BiH povratak Dejtonskim okvirima, kao i da se bez regionalnog dogovora u normalizaciji neće ništa uraditi.

Stranci, prema njegovim riječima, tu dolaze samo zbog svojih karijera.