Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Srbija u BiH izabrala pogrešnog partnera

BiH

dodik milorad nova

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je dobro što Srbija gradi dobre odnose u regionu, ali da je izabrala pogrešnog partnera u Bosni i Hercegovini.

– Srbija, to je dobro, nastoji da afirmiše regionalnu saradnju. To je dobro. Međutim, moram da kažem da je Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima. Vijeće ministara BiH je neko pomoćno tijelo, odnosno pomoćni organ Predsjedništva BiH.

Nikakve državničke ingerencije Vijeće ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banja Luci održan sastanak između Vlade Srbije i obje entitetske vlade. BiH kao država nema vladu! Entiteti imaju vlade, rekao je Dodik za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njegovim riječima, odnosi Srbije i Republike Srpske su zaista na zavidno visokom nivou, što ne znači da ne mogu biti i bolji.

-I bit će, i most na Drini, koji će povezivati Bratunac i Ljuboviju, bolje reći Republiku Srpsku i Srbiju, koji ćemo zajednički izgraditi, jedan je od niza zajedničkih projekata, rekao je Dodik.