Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crnadak za "Face TV"

“Dodik stavio entitet pod hipoteku”: Na Bečkoj berzi založene firme u vlasništvu RS-a

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je konferenciju za medije
18.10.2021., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clan Predsjednistva BiH Milorad Dodik odrzao je konferenciju za medije.

Crnadak se referirao na komentar iz Američke ambasade u Sarajevu da je “Milorad Dodik stavio entitet RS pod hipoteku”

Nakon što je u medijima osvanula informacija o ogromnom zaduženje bh. entiteta Republika Srpska, po kojoj taj bh. entitet već u junu mora da plati ratu na ime zaduživanja od 330 miliona eura, stižu reakcije sa svih strana.

Dodik je stavio pod hipoteku RS! Ako pogledate ugovor za bečke obveznice, odnosno obveznice na Bečkoj berzi, tamo piše da donosilac tih obveznica, u slučaju da se dug ne izmiri na vrijeme, ima pravo da prinudno preuzme kompanije koje su 51% ili više u vlasništvu RS-a”, izjavio je Igor Crnadak, bivši ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednika PDP-a gostujući na Face TV.

Crnadak se referirao na komentar iz Američke ambasade u Sarajevu da je “Milorad Dodik stavio entitet RS pod hipoteku”.

“SNSD je jedina stranka koju međunarodna zajednica nije sankcionisala. Evo ja bi da zamolim strance i Amabasadu SAD-a, nemojte više izdavati saopštenja i kritikovati Dodika i SNSD. Jedini efekat toga je da oni dobijaju vjetar u leđa i da ih to samo jača. Sve je to u suštini jedna velika farsa. Moja poruka strancima je ili neka ćute ili neka nešto ozbiljno rade”, kazao je Crnadak.

U nastavku možete pogledati cijeli razgovor…