Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

masovna pucnjava

Bivši zaposlenik banke ubio petero ljudi, sve je prenosio uživo

pucnjava

Policija je identificirala napadača kao 23-godišnjeg Connora Sturgeona. Radio je više od godinu dana u banci, a nedavno je, kako javlja CNN, dobio obavijest da će dobiti otkaz

Naoružani muškarac u ponedjeljak ujutro počeo je pucati po klijentima jedne banke u Louisvilleu. Ubio je pet ljudi i ranio ih najmanje šest prije nego što je upucan, objavile su lokalne vlasti.

Pet osoba je ubijeno, a među stradalima je policijski službenik. Snimak s mjesta događaja pokazuje naoružane policajce kako ograđuju poslovni objekt. Službenici kažu kako su došli na dojavu o pucnjavi. Napadač, za kojeg policija vjeruje da je 23-godišnji bivši zaposlenik banke, je mrtav, ali sve okolnosti nisu poznate.

Uklonjen snimak

Policija je identificirala napadača kao 23-godišnjeg Connora Sturgeona. Radio je više od godinu dana u banci, a nedavno je, kako javlja CNN, dobio obavijest da će dobiti otkaz.

Navodno je pucnjavu prenosio i na Instagramu. Snimka je uklonjena s interneta. Osim lokalne policije na licu mjesta su i službenici FBI-a prenosi BBC. Guverner Kentuckyja i gradonačelnik Louisvillea stigli su na mjesto događaja ubrzo nakon pucnjave.

Tragdija se dogodila u banci u središtu grada oko 8 i 30 prema lokalnom vremenu, u neposrednoj blizini više javnih i sportskih zgrada, poput baseball stadiona.

“Bio sam na semaforu i vidio sam čovjeka koji leži na ulazu u hotel s druge strane ulice”, rekao je svjedok pucnjave za lokalni WDRB. Neki od preživjelih uspjeli su se na vrijeme skriti u sigurnoj sobi, saznaje CNN, ali stanje ozlijeđenih osoba još uvijek nije poznato.