o koalicionim partnerima

Dodik: Trebali su se obračunati s njima kad su šutali pare na nekom veselju

Srn2020-10-18_14385_1 (1)

Dodik je rekao da će prvo obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS-u, kako je rekao, već “leže na leđima”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ako je neko sinonim za gramzivosti, zloupotrebe položaja, zgrtanje para onda je to DNS iz Istočnog Sarajeva.

“Tamo su uzimali sav monopol od ‘Puteva’ i mnogi časni ljudi iz te stranke od toga nisu imali nikakve koristi”, istakao je Dodik.

Vrijeme za obračun DNS-a sa tom grupom, naveo je Dodik, bio je kada su šutali novac na nekom veselju, ali to tada nije urađeno.

“Ima jedna narodna izreka: Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da je na večerašnji sastanak vladajuće kolacije pozvan i predsjednik DNS-a Nenad Nešić, ali da ne zna hoće li on doći.

Dodik je rekao da će prvo obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS-u, kako je rekao, već “leže na leđima”.

On je istakao da su mnogi članovi DNS-a najavili da će ostati privrženi koaliciji, ali da će sve biti jasno nakon večerašnjeg sastanka lidera koalicije na kojem će biti analizirana odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH.