33-godišnji influencer

Umro od korona virusa, a bio je uvjeren da ne postoji

121320447_382608279563618_6076109352147845147_n (1)

Kada se vratio kući, influencer kojeg prati 1.1 miliona ljudi, testirao se na Covid-19 i nalaz je bio pozitivan te je završio u bolnici

Ukrajinski fitness influencer Dmitriy Stuzhuk, koji je imao 33 godine, preminuo je od koronavirusa.

Prema pisanju Sky Newsa, Dmitry se zarazio dok je bio na putovanju u Turskoj. Kada se vratio kući u Ukrajinu, influencer, kojeg prati 1.1 miliona ljudi, testirao se na Covid-19 i nalaz je bio pozitivan te je završio u bolnici.

Tamo je proveo osam dana nakon čega se vratio kući, no odjednom mu se zdravstveno stanje pogoršalo zbog komplikacija sa srcem.

Njegova bivša supruga Sofia je otkrila da je prevezen u bolnicu u teškom stanju i bez svijesti.

Ona je u subotu na svom Instagramu uz njihovu fotografiju s djecom objavila da je preminuo.

“Dimo više nije s nama, njegovo srce nije izdržalo. Ostale su jedino lijepe uspomene, troje predivne djece i vrijedno iskustvo”, napisala je Sofia.

Inače, Dmitriy je kada je prvi put završio u bolnici objavio na svom Instagramu fotografiju. Objasnio je da se tokom boravka u Turskoj jedno jutro probudio s otečenim vratom i teško je disao.

“Želim s vama podijeliti da sam se razbolio te želim poslati upozorenje svima. Ja sam bio među onima koji su mislili da korona ne postoji, sve dok se sam nisam razbolio. Korona nije tek kratkotrajna bolest, i nije uopće bezazlena”, napisao je tada.