Lider SNSD-a

Dodik: U januaru ćemo povećati penzije

dodik press2 (1)

Kada je riječ o izborima, Dodik je naveo da je Izvršni komitet konstatovao da je SNSD pokazao izbornu snagu, pobijedivši u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH /FBiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Najoj Luci da je Izvršni komitet ove stranke zaključio da je budžet Republike Srpske stabilan, da se izmiruju sve budžetske obaveze, a što je vidljivo iz drugog rebalansa budžeta koji iznosi 3,636 milijardi KM i viši je od planiranog prvim rebalansom.

“Redovno izmirujemo sve obaveze, nismo imali smanjenja, imamo stabilne prihode iako postoje određeni problemi uzrokovani virusom korona. Srbija će nam doznačiti 20 miliona za budžet RS”, rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu.

On kaže da će bruto domaći proizvod biti manji za pet odsto, ali da je to najmanje smanjenje u regionu nakon Srbije, dok je pad uvoza 10 odsto, a izvoza osam.

“Pokrivenost uvoza – izvozom je ostala na 75 odsto čime smo posebno zadovoljni. Treba reći da smo izgubili 18.000 radnih mjesta, zbog virusa korona, ali smo obezbijedili 20.500 novih što je povećanje i izuzetno je važno”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da će od 1. januara 2021. godine penzije u RS biti povećane za 3,5 od četiri odsto, što govori o očuvanja penzionog sistema.

Kada je riječ o izborima, Dodik je naveo da je Izvršni komitet konstatovao da je SNSD pokazao izbornu snagu, pobijedivši u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH /FBiH/.

“Uspjeli smo da povećamo snagu SNSD-a u Republici Srpskoj. SNSD je povećao broj glasova, jer smo 2016. godine imali 202.503, a sada imamo 207.142 glasa. Imamo i veći broj odbornika u lokalnim zajednicama za 51 i sada ih je ukupno 441, a jedina smo partija koja u svim opštinama i gradovima ima odbornike”“, rekao je Dodik i napomenuo da se može očekivati da predsjednici lokalnih organizacija SNSD-a, koji nisu dobili izbore, podnesu i ponude ostavke.