Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dodik: Vlada RS nastavlja da radi, većinu neće preuzeti opozicija

26/05/2015

 Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik optužio je večeras opoziciju u RS-u da bez osnova tvrdi da ne postoji stabilna skupštinska većina u RS-u, ističući da će sadašnja Vlada RS-a ostati u punom kapacitetu svo vrijeme mandata.

Nakon sastanka lidera SNSD-a, DNS-a i SP-a, Dodik je dodao da vladajući u RS-u nemaju nijednog razloga za zabrinutost.

Kazao je da je vladajuća većina dobila potvrdu na izborima za formiranje Vlade i skupštinske većine te da ne stoje spekulacije nekih medija i opozicije da je većina poljuljana, navodeći da su takve tvrdnje opozicije na nivou “nedonoščadi”.

– Oni tvrde da će biti nova vlada u RS-u za novu godinu, samo nisu rekli koju – naveo je Dodik i naglasio da se u tome zaboravlja da se “i on nešto pita”.

Dodik tvrdi da Vlada i druge institucije RS-a provode što je zacrtano na početku mandata i da se svi poslovi redovno izvršavaju, te da je RS stabilna, kao i njene institucije.

Predsjednik SNSD-a je u izjavi novinarima optužio opoziciju da “djeluju nekontrolisano, kao nenavođene rakete” i ne mogu imati većinu u NSRS-u.

Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, i predsjednik DNS-a Marko Pavić je ponovio da je ova koalicija “čvrsta” i da ima dovoljan broj glasova u Narodnoj skupštini, koja će zasjedati redovno.

– Još jednom smo dali podršku Vladi RS-a da radi posao na dobrobit građana RS-a – uvjerava Pavić.

Na sastanku u Banjoj Luci bilo je riječi i o narednim redovnim aktivnostima vlasti, a predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić navodi da je razgovarano o mjerama za bolji život građana RS.

Probleme kojih, kako kaže, ima, nastoje da rješavaju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.