Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac troje djece izvršio samoubistvo nakon što je ručao sa njima

jeffrey samoubistvo (1)

Jeffrey Spector (54) ubio se u švicarskoj klinici Dignitas uprkos tome što su ga supruga i njegovo troje djece molili da to ne napravi.

On je vjerovao da je njegova smrt “najbolja za njih”, a odlučio je prekinuti život jer se bojao da će zbog tumora na kralježnici koji je bio “tempirana bomba” ostati paraliziran. Nije želio biti na teret svojoj porodici.

Nakon posljednjeg obroka s voljenima u četvrtak navečer, u petak je preminuo. Šest godina se borio s tumorom, živeći u stalnom iščekivanju paralize.

“Moja se porodica ne slaže s mojom odlukom, ali ja vjerujem da je ovo najbolje za njih. Prijatelji i veći dio porodice tražio me da to ne napravim. Umjesto da odem prekasno, ja ću preduhitriti bolest. Nazivam ovo najmanje najgorom opcijom. Radim ono što mislim da je u najboljem dugoročnom interesu moje porodice, oni se s time naravno ne slažu, ali prihvaćaju moje mišljenje”, rekao je nekoliko sati prije svoje smrti.

jeffrey samoubistvo (2)

Iako su se supruga i kćeri nadale da će ga uvjeriti da ne ode u Švicarsku, nakon što je on odluku ipak sproveo u djelo, poručile su:

“Kao porodica smo ga podržavali i poštivali njegovu poruku 100 posto”. “Iako smo u stanju neopisive tuge i jako nam nedostaje Jeffrey, prepoznajemo da je on sad miran i napokon bez straha koji ga okruživao posljednjih tjedana života. Okončao je svoj život dostojanstveno i uz kontrolu, što mu je bila velika želja”, stoji u izjavi za medije.

Daily Mail je objavio fotografiju s porodičnog ručka, koji je bio i posljednji za Jeffreya. Nekoliko sati kasnije izvršio je samoubistvo.