Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Za BiH i Đukanovića je najbolje da se odgodi njegova posjeta

dodik đukanović

Dodik je dodao da je crnogorska politika “antisrpska” još od priznanja samoproglašenog Kosova

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića bilo najbolje da se odgodi njegova zvanična posjeta našoj zemlji, koja je planirana za početak marta.

Dodik je rekao da vjeruje da ovakav njegov stav o dolasku Đukanovića pomaže SPC u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

On je podsjetio da je crnogorska vlast sa jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rješava pitanje putem zakona, i to tako da se najčešće ta imovina u znatnom obimu bude oduzeta.

Dodik je dodao da je crnogorska politika “antisrpska” još od priznanja samoproglašenog Kosova.

“Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje – kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je riječ o istom vjerujućem narodu i ovdje je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio parlamentarce Crne Gore da odgode donošenje Zakona o vjeroispovijesti, a i kada su ga usvojili apelovao da pokušaju razumjeti SPC.

U Narodnoj skupštini je 21. februara zaprimljen Dodikov zahtjev za sazivanje posebne sjednice parlamenta tog bh. entiteta o pokretanju vitalnog interesa RS-a na dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH.