Dodik zbog Bratunca protiv DNS-ovog ministra, Trninić iznenađen

nedjo trininic

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će prvom prilikom povući podršku ministru saobraćaja i veza republike Srpske (RS) Neđi Trniniću, jer je kao predsjednik DNS-a u Bratuncu izigrao naše povjerenje, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

-Činjenica je da je SNSD na lokalnim izborima u Bratuncu ostao bez svog kandidata i podržao kandidata DNS-a, a kasnije DNS je napravio neku drugu skupštinsku većinu. Danas SNSD od 13 potrebnih mandata u lokalnoj skupštini ima 12, a DNS četiri odbornika koja su se priklonila SDA i SDS-u, kazao je Dodik novinarima u Trebinju.

Poručio je Trniniću da tako ne može da radi sa SNSD-om i da su ga diskvalifikovale informacije koje je danas čuo u Bratuncu.

-Sa 29 glasova SNSD-a izabran je za ministra u Vladi RS-a i mi ćemo prvom prilikom povući našu podršku, rekao je Dodik i najavio da će o svemu razgovarati s predsjednikom DNS-a Markom Pavićem.

Istovremeno, Dodik tvrdi da se ne razmišlja o rekonstrukciji Vlade, a da “odlazak jednog ili dva ministra nije rekonstrukcija“.

Ministar Trninić je rekao da je iznenađen izjavom Dodika, ali navodi da nema ništa protiv SNSD-a, jer je podrška njegove partije bezrezervna u drugim općinama.

Bratunac je, kaže, specifičan slučaj zbog personalnih, a ne političkih razloga.

-Žao mi je da je Dodik u zabludi. Vjerovatno je pogrešno informiran, tvrdi Tninić.