Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KRENULE SU PRIJETNJE

Dodikovo targetiranje novinara već daje rezultate: “Da bude sretan što se dosad glave nanosao”

vukelic prijetnje
Vukleić (gore desno) citirao Dodika (dole desno), pa obrisao komentare (lijevo)

Da je Damir Vukelić pomoćnik direktora OŠ “Branko Radičević” i nastavnik u istoimenoj školi, potvrdio je i direktor te škole Siniša Rendić

Damir Vukelić, pomoćnik direktora u OŠ “Branko Radičević” u Banjaluci i nastavnik engleskog jezika zaprijetio je novinarima da paze kako hodaju po noći i da ih treba biti strah.

U jednoj od objava gdje se daje podrška nakon napada na banjalučke novinare Nikolu Moraču i Aleksandra Trifunovića, Vukelić je u komentaru prvo ponovio matricu koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iznio upravo nakon napada, da postoje indicije da su novinari sami sebi uništili auto.

“Ako ćemo sumnjičiti nekoga, onda naprije treba provjeriti Trifunovića gdje je bio, jer ova kozmetička oštećenja samo govore u prilog tome da ih je sam napravio. A i da nije, treba da bude sretan što se dosad glave nanosao”, napisao je Vukelić.

Nakon toga kako prenosi portal Srpska Info, uputio je direktnu prijetnju i novinarima da bi se trebali zabrinuti kada hodaju sami po noći.

“Da sam na tvom mjestu, ja bih se prije zabrinuo da hodam noću (ili čak danju) i što stalno razmišljam da li mi je neko iza leđa. Dokle god se vi tako osjećate, dobro je”, rekao je Damir Vukelić, nakon čega je izbrisao taj komentar.

Da je Damir Vukelić pomoćnik direktora OŠ “Branko Radičević” i nastavnik u istoimenoj školi, potvrdio je i direktor te škole Siniša Rendić.

“Radi kod nas. Četiri sata je zaposlen kao pomoćnik direktora, a četiri kao nastavnik engleskog jezika”, rekao je Rendić za Srpskainfo.

Novinarka prijavila prijetnje

Policijskoj upravi Banjaluka novinarka internet portala iz Banjaluke juče je prijavila da je na društvenoj mreži „Facebook“ primila više prijetećih poruka sa različitih profila, a u vezi objava koje je podijelila na navedenoj društvenoj mreži.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se nije mogao izjasniti o kvalifikaciji djela. Naloženo je policijskim službenicima da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti i dostave izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.