BiH

Radončić i Božinović

Dogovoren nesmetan prolazak građana Hrvatske kroz Neum

20/03/2020

Ministar Božinović je imao izuzetno važnu ulogu u deblokadi bh. kamiona koji su bili blokirani i u određivanju koridora za nesmetan prolazak roba namjenjenih Bosni i Hercegovini

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, nakon što su telefonski razgovarali o omogućavanju kretanja roba i građana, izazvanih zbog problema pojave koronavirusa, dogovorili su i olakšani način tranzita hrvatskih državljana kroz Neum.

To je jučer potvrdio i ministar Božinović na konferenciji za novinare u Zagrebu naglasivši da će se prolazak hrvatskih državljana kroz Neumski koridor nastaviti s ličnim kartama, pa čak i da je zahvaljujući dogovorenim mjerama ubrzan prolazak putnika kroz ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Inače, ministar Božinović je imao izuzetno važnu ulogu u deblokadi bh. kamiona koji su bili blokirani i u određivanju koridora za nesmetan prolazak roba namjenjenih Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.