Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda BiH izglasao smjenu ministara DF-a

BiH

dom naroda bih (8)

U Parlamentarnoj skupštini BiH danas zasjedaju oba doma na kojima treba biti i smjena ministara DF-a.

No, od početka sjenice Predstavničkog doma nije se uspjelo doći do ove tačke dnevnog reda iako je ona među prvima jer su SDP i DF zatražili ukupno tri polusatne pauze zbog žalbi na zapisnik prethodne sjednice za koju su DF-ovi poslanici utvrdili da je nekorektan, a neregularnosti se odnose na glasanje oko ratifikacije sporazuma o granici između BiH i Crne Gore.

Denis Zvizdić, kako je poznato kao predlagač smjene treba u 13 sati treba napustiti zgradu zbog putovanja u Brisel, ali i na Domu naroda je zatražena pauza zbog činjenice da nema predlagača pa je Zvizdić napustio sjednicu Predstavničkog doma i otišao na Dom naroda.

– U toku je zasjedanje Predstavničkog doma i nakon ovoga moram i na tu sjednicu. Pa onda putujem u Brisel i mogu ovdje biti još 15 minuta. Nemam specijalno ništa dodati. Nije prvi put da se.dešava smjena ministara. Uspostavljena je nova koalicija i danas na obje sjednice treba da doživi svoju realizaciju i to imate u pismenom prijedlogu – kazao je Zvizdić.

Od ukupno 12 delegata 9 za glasalo, protiv jedan, dva uzdržana čime je zadovoljena opšta i entitetska većina te potvrđena odluka o smjeni Matanovića i Suljagića.