BiH

Dom naroda PSBiH osudio napad na Vučića u Potočarima

15/07/2015

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog Kluba srpskih delegata, usvoji nekoliko zaključaka u vezi sa događajima za vrijeme komemoracije u Potočarima 11. jula ove godine.

Jednim od usvojenih zaključaka „Dom naroda najoštrije osuđuje napad na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića koji se desio 11. jula u Potočarima“.

Drugi zaključak je da „Dom naroda izražava duboko žaljenje zbog toga što je predsjednik Vlade Republike Srbije doveden u takvu situaciju i upućuje izvinjenje gospodinu Vučiću, uz nadu, kao što je i sam rekao, da sve što se desilo neće izazvati posljedice na odnose dvije zemalje“.

– Dom naroda traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih lica u skladu sa njihovim nadležnostima – treći je usvojeni zaključak.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je kazao da predloženi zaključci u potpunosti korespondiraju sa zaključcima koje je usvojilo i Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.