Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Tanjug”: I Izetbegović iduće sedmice u Beogradu!

vucic izetbegovic

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će, na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića, najvjerovatnije posjetiti Beograd naredne sedmice, nezvanično saznaje Tanjug.

Predsjednik Vlade Srbije uputio je juče zvaničan poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

[pull_quote_right]Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prvo je ignorisao Vučića na komemoraciji u Potočarima, da bi Vučić kasnije ignorisao njega kada ga je ovaj pokušao kontaktirati nakon incidenta[/pull_quote_right]

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uvjerenja da su naše dvije zemlje čvrsto i trajno opredijeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje”.

Poziv je uslijedio nakon što je u subotu, tokom komemoracije povodom 20. godišnjice od genocida u Srebrenici, Vučić i delegacija Srbije napadnuti.

Večernje novosti u današnjem broju pišu da je Vučićev poziv da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima Predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prvo je ignorisao Vučića na komemoraciji u Potočarima, da bi Vučić kasnije ignorisao njega kada ga je ovaj pokušao kontaktirati nakon incidenta. Vučić se kasnije oglasio i kazao da prihvata izvinjenje Izetbegovića zbog incidenta u Potočarima.