BiH

Projekat UNDP-a

Domu zdravlja Jablanica uručena medicinska oprema

17/02/2021

Projekt se provodi uz UNDP-ovu financijsku podršku partnerskim Jedinicama lokalne samouprave iz Fonda poticajnih sredstava u okviru projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP-a

Uručenjem medicinske opreme Domu zdravlja Jablanica u vrijednosti 163.542 maraka nastavljena je realizacija projekta “Jačanje kapaciteta zaštite i spašavanja stanovništva i unapređenje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Jablanica”.

Dom zdravlja dobio je hematološki analizator, pacijent-monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, defibrilator, trokanalni prijenosni EKG aparat i aspiracijsku pumpu.

Za nabavku opreme Općina Jablanica osigurala je 81.900 maraka s PDV-om, Fond za poticaj lokalnog razvoja (ILDP) izdvojio od 68.780 maraka bez PDV-a, a Dom zdravlja Jablanica 1.170 maraka.

Cilj projekta je zadovoljiti potrebe građana za boljom zdravstvenom uslugom u Domu zdravlja Jablanica, a danas je potpisan i ugovor s dobavljačem za sanitetsko vozilo i njegova isporuka se očekuje u narednom periodu.

Projekt se provodi uz UNDP-ovu financijsku podršku partnerskim Jedinicama lokalne samouprave iz Fonda poticajnih sredstava u okviru projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP-a.

Današnjem isporučivanju opreme u Domu zdravlja Jablanica nazočili su načelnik Jablanice Damir Šabanović i tajnik općinskog organa uprave Dženan Mulahasanović, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Jablanica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.