Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donacija Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju UKC Tuzla

donacija ukc tuzla333

U Edukativnom centru Klinike za zarazne bolesti danas je predstavljena poslovna saradnja Aqua Power naučne grupacije Austrija i UKC Tuzla, donacijom Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju.

Podrškom Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, Aqua Power Group Austrija provodi ovaj humani projekat u cilju ostvarenja boljih uslova liječenja djece te dodatne pomoći svima koji se svakodnevno brinu o njihovom ozdravljenju.

– Saradnja s Aqua Power Austrija započela je relativno skoro ali je brzo rezultirala donacijom za Odjeljenje hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti. Time će ovo odjeljenje od sutra biti jedina zdravstvena ustanova u BiH čiji će pacijenti konzumirati zdravu vodu. Cilj nam je da u skorije vrijeme UKC Tuzla, kao što je to slučaj sa zdravstvenim ustanovama u Austriji, budu pokriveni ovim projektom – istakao je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK.

Uime UKC Tuzla gostima je za donaciju zahvalila pomoćnica direktora za medicinske poslove Fahrija Skokić.

– Najveći procenat dječijeg organizma je voda, od vode zavise mnoge životne funcije, ako ta voda nije zadovoljavajuća onda može da se poremeti tok liječenja – kazala je prof. dr. Skokić.

Aqua Power Group prisutna je na tržištu u više od 30 država svijeta i razvila je naučnu saradnju s mnogim naučnim institucijama u svijetu te postala partner mnogih klinika, bolnica i mnogih zdravstvenih centara, saopćeno je iz Službe za komunikacije JZU UKC Tuzla.