Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u beogradu

“Došli smo do snimaka”: Dačić objavio od čega je podlegao brat Vojina Mijatovića

Foto: OMK MUP Rrepublike Srbije/ATAImages/PIXSELL

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH, koji je prekjučer ubijen u Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je obdukcija Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, pokazala da umro od povreda glave.

-Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je poslije tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povrijeđen da je od tih posljedica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ove dvije maljoletne osobe, one su glavne osumnjičene, biti predate dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična djela, rekao je Dačić.

Pohvalio policiju

On je pohvalio pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svjedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

– Mi smo zaplijenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je riječ o maloljetnim osobama, identifokavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbjegne hapšenje, poručio je Dačić, prenosi Nova.rs

On je također opomenuo medije da vode računa da je riječ o maloljetnim osobama i da po zakonodavstvu Srbije postoji njihova zaštita.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije BiH, koji je prekjučer ubijen u Beogradu.

U pitanju su maloljetnici F. B. (16) i N.Z. (17).

MUP je jučer saopštio da je policija u nedjelju u 18:20 sati dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.