Dostić: Prioriteti zapošljavanje, putevi i podsticaj natalitetu

milivoje-dostic-sds-foca

Podsticaji za zapošljavanje, revitalizacija lokalne putne mreže i mjere pronatalitetne politike tri su prioriteta izbornog programa sa kojim kandidat SDS-a za načelnika opštine Milivoje Dostić i odbornička lista ove stranke izlaze pred birače, rečeno je na predizbornom skupu SDS-a u naselju Brod na Drini.

Dostić je rekao da je u Brodu nekada funkcionisalo veliko drvno preduzeće “Maglić”, koje je zapošljavalo do 5.000 radnika, a koje je uništeno stečajnim postupcima i lošom privatizacijom.

On je istakao da je danas ostatak Foče zaboravio ovo naselje.

“Građani Broda su osiromašeni, ovdje se ništa ne ulaže. Industrijska zona još nije ispunila očekivanja jer nemamo kompletnu infrastrukturu – puteve, vodosnabdijevanje i električnu energiju, tako da ćemo mi, ako dobijemo povjerenje, raditi na tome da napravimo infrastrukturu i da dovedemo investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta”, naveo je Dostić.

Nosilac odborničke liste SDS-a Nikola Perišić rekao je da će zapošljavanje biti podstaknuto sredstvima iz opštinskog budžeta, kao i nizom mjera i programa za privlačenje investitora.

“Druga stvar je infrastruktura, prije svega putna mreža – oko 120 kilometara seoskih nekategorisanih puteva čijom bi se revitalizacijom i asfaltiranjem stvorili pristojni uslovi za život običnog čovjeka. Prioritet nam je i pronatalitetna politika za šta ćemo u budžetu planirati sredstva”, rekao je Perišić.

Kandidat za odbornika Goran Đuković rekao je da je SDS u proteklom periodu učestvovao u vlasti, ali da nije imao vodeću ulogu.

“Zato SDS na ove izbore izlazi samostalno i traži partnerstvo sa narodom. Želimo da izgradimo puteve koji su osnovni preduslov za bilo koji razvoj, a na našoj listi kandidata su obrazovani ljudi koji su znanje stekli na regularnim fakultetima”, rekao je Đuković.