pod stalnim nadzorom

Dr. Đajić: Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu, stanje je stabilno

ukc bl djajic cvijanovic1

Prenio je i Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS Vlado Đajić, obavijestio je danas javnost o zdravstenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegevine Milorada Dodika, kazavši da se on osjeća bolje.

“Prije pet dana je smješten na UKC zbog bolova u predjelu želuca, mučnine, malaksalosti i otežanog disanja. Nako pregleda uočili smo da ima obostranu upalu pluća, gastritis i treći test je bio pozitivan na korona virus”, rekao je Đajić.

Kazao je i da svakodnevno imaju zasjedanje konzilijuma, koji brinu o zdravlju Dodika, te da su i danas imali kolegij kojem je prisustvovao i ministar zdravlja RS Alen Šeranić. Također, imaju svakodnevne komunikacije sa ljekarima iz Srbije i inostranstva.

“Imamo usaglašene stavove o terapiji. On prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu. Današnje stanje mu je stabilno i on je pod stalnim nadzorom. Osjeća se bolje”, naveo je Đajić.

Prenio je i Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje.

“Moram da prenesem i obećanje njegovo da će pobijediti ovu bitku, kao što je mnoge do sada, a i koje mu prethode u budućnosti”, rekao je Đajić.