Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četvoro u samoizolaciji

Korona se uvukla u svlačionicu Manchester Cityja

guardiola (1)

Iz kluba su kazali da su dva člana osoblja također bila pozitivna na testu na COVID-19 i da su sva četvorica u samoizolaciji u skladu s protokolima Premier lige i Vlade Velike Britanije

Gabriel Jesus i Kyle Walker, fudbaleri Manchester Cityja pozitivni su na koronavirus, objavljeno je u petak iz engleskog premierligaša, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz kluba su kazali da su dva člana osoblja također bila pozitivna na testu na COVID-19 i da su sva četvorica u samoizolaciji u skladu s protokolima Premier lige i Vlade Velike Britanije.

“Želimo svoj četvorici brz oporavak tokom božićnog razdoblja prije povratka na posao, trening i takmičenja“, saopštili su iz Manchester Cityja.

Jesus je imao dosta problema sa povredama, pa je ove sezone postigao svega četiri gola u svim takmičenjima. No, da je izuzetno važan igrač za “građane“ pokazuje podatak da je prošle sezone postigao 23 gola u 53 utakmice.

Engleski reprezentativac Walker je neizostavni dio odbrane sastava koji vodi Josep Pep Guardiola. Tako je ove sezone upisao 18 nastupa u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Svakako je da će obojica izuzetno nedostajati Guardioli u periodu kada su pred Cityjem četiri važne utakmice u svega deset dana. U subotu su Građani izraziti favoriti u duelu sa Svrakama.

Kladionica MOZZART na barem jedan gol Newcastlea na toj utakmici ponudila je kvotu 1,85. Ako se uzme u obzir neigranje standarnog defanzivca, te činjenica da gosti zabijaju u prosjeku više od jednog gola po utakmici, barem jedan gol bez obzira na ishod utakmice, čini se kao realna mogućnost.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu za susret Manchester City – Newcastle može pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore