Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slobodan Vasković

“Dr.” MT razara pravosuđe BiH do pepela po nalogu “određenih struktura”

58a1f7e5-6ab8-4dc0-b16e-0c4c0a0a0a64-3-2-718×446-Copy-19

“Slučaj Tegeltija” samo je pokazao da su nosioci funkcija važniji od funkcija i institucija, a to nije ništa novo – stara, svima dobro poznata priča, koja je iznjedrila Egzodus

Da li je iznenađenje da Milan Tegeltija nije podnio ostavku, nakon što je u javnost isplivao snimak na kojem on razgovara o određenom predmetu, koji se nalazi kod Dalide Burzić (tadašnje kantonalne tužiteljke), što po zakonu ne bi smio činiti?Nije.

Da li je iznenađenje što je isti taj Tegeltija javno rekao da je imao stotine takvih susreta, koji su nezakoniti? Nije. To su njegovi klijenti/pacijenti.

Da li je iznenađenje što je VSTS jednoglasno podržao Tegeltiju? Nije. VSTS je poodavno postalo klijentelistička ordinacija “dr” MT.

Da li je iznenađenje da Tegeltija, koji je jedan od čelnih ljudi “određenih struktura koje kontrolišu pravosuđe” izjavi da je napadnut od “određenih struktura koje žele kontrolu nad pravosuđem”? Nije. To je transfer odgovornosti “zlatnog dečka” koji je udarna igla “određenih strktura”.

Da li je iznenađenje da Milorad Dodik izjavi da je “Slučaj Tegeltija” još “jedan napad na srpske kadrove u Sarajevu”? Nije, jer Dodik to najbolje zna – Niko kao on već dobrih pet godina ne juriša i ne urniše “srpske kadrove u Sarajevu”, nazivajući ih najpogrdnijim mogućim imenima. Zato što nisu njegovi lični, privatni kadrovi, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

A Tegeltija to jeste, pa je zaslužio “odbranu”.

Da li je iznenađenje da Dodik, koji teško “kritikuje” pravosuđe BiH već nekoliko vijekova odjednom brani Tegeltiju, koji je na čelu tog istog pravosuđa BiH? Nije, jer “dr” MT razara pravosuđe BiH (nije jedini), po nalogu “određenih struktura”, do mjere pepela. Nema potrebe za bilo kakvim referendumom. A nema tu ni Feniksa.

Da li će biti iznenađenje ako Tegeltija prođe bez ikakve kazne? Neće, jer pripada kasti koja je iznad zakona; Uostalom, lično je priznao stotine nezakonitosti i nikom ništa.

“Slučaj Tegeltija” samo je pokazao da su nosioci funkcija važniji od funkcija i institucija, a to nije ništa novo – stara, svima dobro poznata priča, koja je iznjedrila Egzodus.

Oni koji su se “lomili” otići ili ne otići, nakon slučaja MT su prelomili – otići!!! Egzodus će dobiti dodatno na intenzitetu.

MT ostaje kao jedan od “stubova vlasti” – On je pravosudni sistem!!!

P.S.

Šta će biti sa inspektorom Markom Pandžom?

U najgorem slučaju po njega, preuzeće svu odgovornost na sebe, za šta će biti dobro potkovan.