Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VELIKO PRIZNANJE

Draganu Bursaću i Uni Hajdari nagrade za najbolje novinare Jugoistočne Evrope

543858-1621546916

“Ovo je priznanje za hrabre novinare iz Jugoistočne Evrope za njihov izvanredan rad i doprinos demokratiji, vladavini prava i slobodi medija u regionu”, navodi se u obrazloženju nagrade

Na svečanosti u Bundestagu novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću i freelance novinarki s Kosova Uni Hajdari bit će uručena nagrada za najboljeg novinara Jugoistočne Evrope, koju im je dodijelila Njemačka asocijacija za Jugoistočnu Evropu.

“Ovo je priznanje za hrabre novinare iz Jugoistočne Evrope za njihov izvanredan rad i doprinos demokratiji, vladavini prava i slobodi medija u regionu”, navodi se u obrazloženju nagrade, u koje je agencija Beta imala uvid.

Kako se u obrazloženju dodaje, kroz nagradu se nastoji da se skrene pažnja javnosti na novinare koji sebe često izlažu riziku zbog kritičkog izvještavanja.

“Mi smo na strani onih koji ustaju u odbranu evropskih vrijednosti”, navodi se u pismu Njemačke asocijacije za Jugoistočnu Evropu, koje je potpisao predsjednik asocijacije Manuel Sarrazin, poslanik njemačkog Bundestaga.

Svečanost uručenja nagrade bit će organizovana 21. juna u Bundestagu, a pored Sarrazina, prisustvovat će i poslanici Bundestaga Peter Bayer, Josip Juratović i Michael Link.