BiH

vozili uprkos zabrani

Drama u autobusu koji je krenuo iz Mostara: Putnici molili da zaustave

23/02/2019

Jedan putnik vozaču je rekao da će ‘ih sve ubiti’ na što mu je ovaj odgovorio ‘ja sam ovdje vozač’

Prava drama odvijala se sinoć u autobusu FlixBusa koji je vozio na relaciji Mostar – Split – Zagreb, a čiji su vozači odbili sići s autoputa A1 u Hrvatskoj na kojoj je zbog jake bure bio zabranjen saobraćaj za autobuse, a kasnije i automobilima.

Nakon što su putnici primijetili upozorenja na autoputu, jedan putnik je pomislio da vozači možda nisu obratili pažnju te ih je on upozorio pozivajući se na HAK, a vozač je na to rekao da će izaći na prvom izlazu, prenosi Večernji.hr.

Radilo se o izlazu Posedarje, gdje su trebali preusmjeriti na stari Maslenički most, ali vozač je ipak neobjašnjivo ostao na autoputu A1.

Nakon toga putnici se počinju buniti i shvativši da idu na Maslenički most preko autoputa, nastala je panika. Jedna putnica je vozaču rekla da se ne osjeća bezbjedno na što joj je vozač rekao da gleda svoja posla.

Kaže kako je autobus vjetar jako zanosio prelazeći Maslenički most što vozače ipak nije spriječio u tome da nastave vožnju autoputem te nisu izašli na izlazu Maslenica već su nastavili vožnju.

Jedan putnik vozaču je rekao da će ‘ih sve ubiti’ na što mu je ovaj odgovorio ‘ja sam ovdje vozač’.

– Dvadeset sekundi nakon toga, prilaze presretači policije zadarskih tablica te, na sveopšte oduševljenje putnika, daju signal vozaču da hitno zaustavi autobus, te se to i dogodilo na odmorištu Jasenice, svega nekoliko stotina metara prije najkritičnije tačke autoputa, gdje bi, prema riječima obojice policajaca postojala velika opasnost od prevrtanja. Stvar je jednostavna, na tom dijelu autoputa skreće se u lijevo, direktno prema smjeru iz kojeg bura duva – ispričao je jedan svjedok.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.