robert šaulić

Potresna ispovijest vanbračnog sina Šabana Šaulića koji godinama nije viđao oca

robert – saban

Šaban Šaulić je prvi put progovorio o vanbračnom sinu prije četiri godine

Vanbračni sin Šabana Šaulića Robert Šaulić pojavio se jučer na sahrani svog oca i tom prilikom prvi put govorio za javnost.

Robert Šaulić veoma je teško podnio vijest o smrti oca Šabana Šaulića koji je 17. februara tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Iako se nisu vidjeli godinama, Robert je istakao da nije imao dilemu da li će doći na sahranu.

– U šoku sam, vjerujte da ne mogu da dođem sebi. Nisam u stanju da govorim, jako mi je loše. Sestra po majci, Tanja mi je javila za smrt mog oca, a ja nisam vjerovao šta čujem. Kada su potvrdili na portalima i vijestima da je Šaban poginuo, odmah mi se slošilo. On je bio moj otac, a iako nismo bili u kontaktu, ja o njemu nikada nisam imao loše mišljenje – rekao je on za “Srpski telegraf”.

– Sa ocem se nisam vidio godinama, a sada sam ga sahranio. Ovo je velika tragedija! Zaista ne mogu riječima da opišem emocije koje osjećam. Nemam ja šta da mu opraštam, šta je bilo, bilo je. Sve mu je oprošteno, shvatam da mu je porodica bila na prvom mjestu – kaže Robert i ističe da se nakon smrti oca nije čuo sa Šabanovom suprugom Gocom, ni polusestrama Ildom i Sanelom, kao ni sa polubratom Mihajlom.

– Nisam zvao suprugu mog oca niti polusestre i brata. Bol je veliki, ali mi nikada nismo bili u kontaktu. Jednostavno, nismo imali nikakav odnos. Nije sada vrijeme da pričam na tu temu, možda ću nekada progovoriti, ali sada bi to bilo neumjesno – zaključio je Robert.

Šaban Šaulić je prvi put progovorio o vanbračnom sinu prije četiri godine.

– Napravio sam ga u mladosti, on nije dijete iz ljubavi. Iskreno, nikada nisam ni uradio test da dokažem da li je on zaista moj sin. Ipak, plaćao sam mu alimentaciju do 18. godine, ali ga ne viđam – rekao je tada preminuli pjevač.

Šaban je 1972. godine, samo nekoliko godina prije nego što će upoznati suprugu Gocu, dobio sina Roberta sa izvjesnom Nevenkom Nenom Prodanović, Srpskinjom koja je radila u Njemačkoj.