BiH

Banja Luka

Draško Stanivuković “hapsio” Banjalučane: Pomažemo policiji

25/01/2019
Foto: Dnevni avaz

Stanivuković kaže da se današnja peticija potpisuje s namjerom da se donese zakon o zabrani kretanja, mišljenja i govora

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske izveo je večeras svojevrsni performans u centru Banje Luke pozivajući građane da, kako je naveo, potpišu peticiju za uvođenje “Zakona o zabrani slobode kretanja, mišljenja i javnog okupljanja”.

Kaže da je ironija jedno od alatki koje koristi, nakon neprihvatljivih poteza vlasti.

Svi građani su, kako je pojasnio, imali i mogućnost da dobiju (papirne) lisice, koje mogu koristiti svaki put kada osjete da su im ruke vezane kada je u pitanju ostvarivanje osnovnih prava.

-Ne možete danas da slobodno hodate banjalučkim trgom, kažete ono što osjećate niti da se javno okupljate i zato smatramo da treba da predložimo parlamentu usvajanje Zakona o zabrani slobode kretanja, mišljenja i javnog okupljanja – ustvrdio je Stanivuković.

ističe da je danas dobio novu prijavu iz policije, ali da ovim pokazuje da se ne boji, da je spreman da dođe na banjalučki trg i da neće odustati.

-Iako zvanično nemamo svi lisice na rukama, one su nam već decenijama vezane. Ljudi ne smiju reći šta misle u strahu od otkaza i raznih ucjena koje svakodnevno trpe, a vezane ruke sve češće podižu samo da mahnu svojoj djeci koja odlaze iz naše zemlje – dodao je on.

Stanivuković dodaje da je dosad četri puta bio hapšen i osjetio policijske lisice na rukama.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.