Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobrovoljaci

Druga grupa spasilaca GSS KS sa sarajevskog aerodroma otputovala za Tursku

gssks

Oni će zajedno sa svojim prethodnicima dati maksimum kako bi spasili što više ljudskih života koji su ugroženi razornim zemljotresima, a koji su prije dva dana pogodili Tursku i Siriju

Druga grupa dobrovoljaca – spasilaca Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo večeras je sa sarajevskog aerodroma otputovala za Tursku.

– Ova aktivnost proizišla je iz današnjeg susreta predstavnika Vlade KS s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadıkom Babürom Girginom – kazao je, ovom prilikom, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

On je, zajedno s direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Dženanom Brkanićem i ambasadorom Girginom, ispratio i poželio sreću i ovoj grupi bosanskohercegovačkih spasilaca.

I iz Brčkog krenula ekipa spasilaca za Tursku i Siriju

Oni će zajedno sa svojim prethodnicima dati maksimum kako bi spasili što više ljudskih života koji su ugroženi razornim zemljotresima, a koji su prije dva dana pogodili Tursku i Siriju.

U isto vrijeme, i ova aktivnost provodi se u skladu sa Zaključkom Vlade KS koja je na sjednici održanoj ponedjeljak, 6. februara, izrazila spremnost za slanje pripadnika Gorske službe spašavanja obučenih i certificiranih za spašavanje iz ruševina.

Tada je, pored pripadnika GSS KS, na raspolaganje stavljeno i pet medicinskih timova iz JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć sa kardiomobilima, kao i pet timova medicinske pomoći iz Opće bolnice – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.