Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Orea Bazaar"

Drugi Orea Art Market 9. novembra u Sarajevu

amra1

Ovo okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter

Nakon prvog, izuzetno uspješnog Art Marketa održanog u junu, online platforma Orea Bazaar najavljuje drugo izdanje najvećeg okupljanja domaćih kreativaca koji su svoju strast pretvorili u uspješne male biznise, a zahvaljujući online trgovinama na Orei ostvaruju još veći uspjeh.

Drugi Orea Art Market će biti održan u subotu, 9. novembra, u Sarajevu, a među više od 40 izlagača s raznolikim i originalnim rukotvorinama ovoga puta naći će se i regionalni brendovi iz Srbije i Hrvatske, što dokazuje veliku želju i potrebu međusobnog umrežavanja i regionalne promocije uspješnih kreativaca, što je i jedan od osnovnih ciljeva pokretanja Oree – saopćili su organizatori.

Poručili su da će cjelodnevno druženje na 2. Orea Art Marketu biti uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH i prilika da svi zainteresirani po promotivnim cijenama kupe poklone za sebe i svoje najmilije, ali i da upoznaju ljude sa sjajnim idejama i proizvodima.

Ovo okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati dvije KM, kao i procenat od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

Osim promotivno-prodajnog i humanitarnog, i ovaj Art Market će donijeti mnoštvo zabavnih sadržaja za sve posjetioce, pa i one najmlađe.

– Zahvaljujući lokaciji u centru grada i sadržajima za sva godišta, a svjesni da je mnogo onih koji žele upoznati proizvođače kvalitetnih domaćih rukotvorina koji taj posao obavljaju s velikom ljubavlju i pažnjom, očekujemo da će drugi Art Market posjetom premašiti prethodni koji je okupio više od 2.000 ljudi – kazala je Amra Džeko, suosnivačica Orea Bazaara.

Organizatori su istaknuli da im je cilj brendiranje Sarajeva kao regionalnog centra kreativne industrije.