stanje na graničnim prelazima

Državljani BiH koji uđu i planiraju ostati u Hrvatskoj 14 dana će boraviti u izolaciji

granica

Na svim graničnim prelazima u BiH zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom dana moguća duža čekanja na prelazak granice

Državljani BiH koji uđu na područje Hrvatske moraju 14 dana da borave u izolaciji ukoliko ne namjeravaju da nastave putovanje u druge zemlje, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza RS.

Na svim graničnim prelazima u BiH zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom dana moguća duža čekanja na prelazak granice.

Zatvoreni su granični prelazi za pogranični saobraćaj Mali Zvornik /na području BiH granični prelaz Zvornik/ i granični prelaz Brasina – željeznička stanica u unutrašnjosti područja Srbije /na području BiH granični prelaz Zvornik – željeznički granični prelaz/, u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik, granični prelaz za pogranični saobraćaj Priboj /na području graničnog prelaza Mokronozi/ i Most u Carevu Polju /na području BiH, prema Sporazumu, u sastavu graničnog prelaza Uvac/, u nadležnosti Jedinice granične policije Višegrad.

Za saobraćaj je zatvoren i granični prelaz za pogranični saobraćaj Jamena – skelski granični prelaz /na području BiH granični prelaz Donje Crnjelovo/ u nadležnosti Jedinice granične policije Bijeljina.

Granična policija Crne Gore zatvorila je granične prelaze Šćepan Polje-Hum i Šule-Vitine.

Granični prelazi Bratunac-Ljubovija i Skelani-Bajina Bašta otvoreni su za putnički saobraćaj, potvrđeno je Srni na ovim prelazima.

Kako je rečeno, nije tačno da je juče došlo do njihovog privremenog prekida rada koji zbog nesigurnosti mostova preko Drine nisu registrovani za teretni saobraćaj.

Saobraćaj je usporen iz pravca Srbije, jer su uvedene medicinske kontrole zbog kojih se duže čeka na prelazak granice.
Saobraćaj je usporen iz pravca Srbije, jer su uvedene medicinske kontrole zbog kojih se duže čeka na prelazak granice.

Zbog izgradnje novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići između BiH i Crne Gore, a iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske.

Zabrana ulaska strancima

Granična policija BiH postupa po uputstvu Ministarstva bezbjednosti u Vijeću ministara i sprovodi mjere zabrane ulaska strancima koji dolaze sa područja ili iz zemlja zahaćenih intenzivnom transmisijom virusa korona, ali putnika iz ugroženih područja nije bilo na ovim prelazima.

Na prelazima se preduzimaju sve naložene mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona.

Na graničnom prelazu Bratunac ističu kako prate situaciju i uputstva i preduzimaju sve naložene preventivne mjere da bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.