BiH

Služba za poslove sa strancima

Državljanin Srbije će biti protjeran iz BiH zbog povezanosti s kriminalom

31/05/2021

Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar te će biti udaljeno s teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izrekla je mjeru protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine državljaninu Srbije, koji se dovodi u vezu s međunarodnim lancem organizovanog kriminala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Već duži vremenski period, Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji s Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku lica za kojeg se raspolaže informacijama da je uključen u kriminalne aktivnosti u vezi međunarodnog lanca organizovanog kriminala.

Satim u vezi, danas je na području Kantona Sarajevo, lokalitet opštine Novo Sarajevo, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance u saradnji s inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu, izvršeno lociranje i lišenje slobode kretanja državljanina Srbije inicijala V.S.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja s teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine.

Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar te će biti udaljeno s teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.