BiH

Služba za poslove sa strancima

Državljanin Srbije protjeran iz BiH jer je bio prijetnja po sigurnost

29/05/2021
Foto: Ilustracija

Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, dana 28. maja, na području Sarajeva izvršeno je lociranje i privođenje u službene prostorije, jednog lica inicijala F.M. državljanin Srbije, za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri (4) godine.

Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.