humanost

Elvir Rahimić uručio vrijednu donaciju djeci i mladima koji se bore s rakom

rahimic333

Predsjednica Udruženja Amra Saračević kazala je da je Rahimić dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj različitih aktivnosti i projekata Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “Pipol” namijenjenih djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka i članovima njihovih porodica

Bivši nogometni reprezentativac BiH i član stručnog štaba “A“ reprezentacije BiH Elvir Rahimić, u sklopu humanitarne akcije koja se realizuje na području Tuzlanskog kantona čiji je pokrovitelj, uručio je vrijednu donaciju Udruženju “Pipol“ čiji su štićenici mališani i mladi oboljeli i izliječeni od raka sa područja TK, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a, koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli.

Predsjednica Udruženja Amra Saračević kazala je da je Rahimić dugogodišnji prijatelj i pokrovitelj različitih aktivnosti i projekata Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “Pipol” namijenjenih djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka i članovima njihovih porodica.

Rahimić je podržao i projekt adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na kojem se od početka 2017. godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a.

-Nekoliko godina unazad podržavao je i naše projekte ljetne i zimske rehabilitacije te novogodišnje darivanje djece oboljele od raka koji se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju. Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od prijatelja i pokrovitelja društvenog i edukativno-razvojnog centra za djecu i mlade oboljele i izliječne od raka, koji uskoro otvara svoja vrata u Tuzli – istakla je Saračević, saopćeno je iz Udruženja “Pipol”.