Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krivotvorila pečate

Državljanki BiH nakon pregleda pasoša zabranjen ulazak u Hrvatsku na šest mjeseci

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu tijekom večeri očekuju se veće gužve i duža čekanja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ilustracija

Hrvatska policija je izvijestila da je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac pri izlazu iz Hrvatske u 6 sati policija kontrolirala autobus registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine

Kaznenu prijavu, protjerivanje i zabranu ulaska u europski ekonomski prostor zaslužila je državljanka Bosne i Hercegovine (46), kod koje su u ponedjeljak na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu otkriveni krivotvoreni granični pečati.

Hrvatska policija je izvijestila da je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac pri izlazu iz Hrvatske u 6 sati policija kontrolirala autobus registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine.

Kontrola je obavljena nad vozačem, putnicima i prtljagom. Prilikom pregleda putne isprave 46-godišnje putnice, policajci su na dvije stranice otkrili otisnute krivotvorene granične pečate. Dodatnom provjerom potvrđena je sumnja te je utvrđeno da su u putnoj ispravi krivotvorena dva pečata, jedan izlazni i jedan ulazni pečat graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Policija je protiv 46-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Uz to doneseno je rješenje o protjerivanju s prisilnim udaljenjem kojim joj je izrečena šestomjesečna zabrana ulaska i boravka u europskom gospodarskom prostoru, prenosi Hina.