Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon današnjeg haosa u Banjoj Luci

Dubioza kolektiv objavio video podrške porodici Dragičević

Dubioza-kolektiv444

Bend Dubioza kolektiv snimio je ove godine cover pjesme “Klinac u getu”

Poznati bh. bend Dubioza kolektiv na društvenim mrežama objavio je video podrške porodici ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Naime, bend Dubioza kolektiv snimio je ove godine cover pjesme “Klinac u getu”, čiji je autor tragično stradali David, a nakon današnjih dešavanja u Banjoj Luci ponovo su je podijelili na svojim stranicama kao znak podrške porodici Dragičević, uz poruku “Pravda za Davida”.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića, jutros je priveden , jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je u skladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

I Davidova majka Suzana Radanovć danas je privedena, pa puštena na slobodu, a osim nje policija je privodila i nekoliko političara, te pripadnika grupe Pravda za Davida.

Policija je silom rastjerala sve one koju su se okupili na banjalučkom Trgu Krajine, te sklonila sve fotografije, drvenu pesnicu kao simbol otpora, te cvijeće koje su građani donili za ubijenog mladića.