Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dugo očekivani dokumentarac o princezi Diani donosi i priču iz BiH

BOS-PRINCESS DIANA 4

Na kanalu HBO danas će biti prikazan dugo očekivani dokumentarac o životu princeze Diane. Riječ je o prvom dokumentarcu u kojem će o svojoj majci govoriti i sinovi William i Harry, piše The New York Times.

U ovom filmu fokus je i na velikom humanitarnom radu princeze, a između ostalih, tu je i priča iz BiH o dvojici dječaka koje je upoznala princeza Diana, a koji su bili teško povrijeđeni od eksplozije mine. Nedugo nakon što ih je upoznala princeza Diana je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Britanski mediji prenose da je 20 godina poslije princ Harry upoznao dvojicu dječaka, sada odraslih osoba, te tako nastavio humanitarni rad svoje majke, dodatno ukazavši na problem postavljenih mina širom svijeta.

Producenti navode da je dokumentarac “Diana, naša majka: Njen život i ostavština” zapravo priča o ljubavi i sjećanjima.

Na početku filma William i Harry govore o tome kako su pristali snimiti ovaj film koji duboko zadire u njihovu privatnost, te da u budućnosti nemaju u planu učiniti nešto slično.

U najdirljivijem momentu filma William i Harry se prisjećaju trenutka kada su preko telefona posljednji put razgovarali sa svojom majkom. U tom trenutku ona je bila u Parizu, gdje će poginuti istu noć.