BiH

Dunović: Napad na policiju krajnje zabrinjavajući

26/10/2018

Povodom nemilih događaja u naselju Alipašino Polje i pucnjave na policiju, kada je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen, oglasio se potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

Dunović je poručio da očekuje od nadležnih organa da počinioci ovog gnusnog čina u najkraćem mogućem roku budu uhapšeni i procesuirani.

– Napad na policiju, koji je u ovom slučaju završio ubistvom policajaca na dužnosti, ozbiljan je sigurnosni problem. Sve nadležne institucije moraju se koordinisano i na nivou zadatka uključiti u rješavanje ovog slučaja, te adekvatno odgovoriti na sve učestalije kriminalne radnje koje više ni u kojem slučaju ne smiju proći nekažnjeno. Sa sigurnosnog aspekta, ovaj događaj je krajnje zabrinjavajući, te se mora poraditi na tome da se sigurnosna situacija u našem gradu, ali i čitavoj Bosni i Hercegovini podigne na najveću razinu.

Mi moramo kao društvo pokazati da imamo snage i znanja obračunati se sa kriminalcima, koji misle da mogu uvesti anarhiju u kojoj ništa ne znači ljudski život – poručio je Dunović te porodicama uputio iskrene riječi saučešća i podrške u ovim teškim momentima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.