Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duraković: Ekspertni tim Vlade Srbije u petak dolazi u Srebrenicu

camil-durakovic2

Najmanje 20 osoba je poginulo, a više od 45 je ranjeno od eksplozije vozila u Ankari, javljaju mediji pozivajući se na izjave gradskih i policijskih zvaničnika.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković u izjavi za Fenu rekao je da će u petak Općinu Srebrenica posjetiti ekspertni tim Vlade Srbije.

– Posjeta ovog tima je organizirana radi dogovora o realizaciji ključnih projekata za našu općinu i koji će biti realizirani u narednom periodu. Oni će obići lokacije na kojima će se izvoditi radovi – kazao je Feni načelnik Duraković.

Tim Vlade Srbije trebalo bi zajedno s kolegama iz srebreničke općine raditi na izradi projektne dokumentacije za projekte koje će realizirati Općina Srebrenica, a finansirati Vlada Srbije.

Vrijednost projekata koji će biti realizirani je tri miliona eura, a Srbijanska vlada je obećala sredstva tokom investicione razvojne konferencije koja je održana u novembru prošle godine.

Projekti koje će Vlada Republike Srbije da finansira su rekonstrukcija putne infrastrukture glavne saobraćajnice užeg dijela grada, izgradnja porušenog mosta i pristupne saobraćajnice na jezeru Perućac, regulacija korita rijeke Križevice, izgradnja objekta dječijeg obdaništa u Srebrenici i proširenje industrijske zone Potočari.

Nedavno je održana 26. redovna sjednica Skupštine općine Srebrenica, na kojoj su odbornici usvojili Olduku o usvajanju liste priritetnih projekata na području općine Srebrenica koji će se finansiratri sredstvima prikupljenim Investiciono – razvojnom konferencijom Srebrenica 2015.