Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duraković: Imamo kvalitetnu većinu koja se uvažava

BiH

camil-durakovic

U Srebrenici je donedavno djelovala zajednička platforma svih političkih stranaka koja je bila potpisana nakon izbora, ali je prije nekoliko dana potpisana nova koalicija između Saveza Stranke demokratske akcije-Stranka za BiH i SNSD-a.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je da je dobio sporazum na potpisivanje koji garantira većinu.

-Ako su se dvije strane dogovorile, ja sam treća strana u tome i potpisnik sporazuma koji će biti praćen dogovorom između politike i načelnika što je najbolje za lokalnu zajednicu. Trenutno imamo neupitnu kvalitetnu većinu koja se uvažava – izjavio je Duraković.

Ističe da je većina neophodna za funkcioniranje i provođenje ideja “koje su ovdje zacrtane”.

-Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Unutar tog sporazuma bit ću onaj koji neće dozvoliti da stvari vode na svoj način. Mislim da smo ozbiljno preuzeli odgovornost i da će građani biti zadovoljni efektima naredne godine – kazao je Duraković.

Predsjednik SNSD-a u Srebrenici i odbornik SNSD-a u Skupštini općine Srebrenica Radomir Pavlović ustvrdio je da će nova koalicija biti bolja za građane Srebrenice.

-Ova politika može da pruži veću korist lokalnoj zajednici i najbolji je okvir za Srebrenicu kako bi najviše sredstava došlo do Srebrenice i kako bi ta sredstva bila iskorištena – izjavio je Pavlović.

Potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je Feni da, što se tiče bošnjačke pozicije, u narednom periodu neće biti nikakvih promjena, “a SNSD ima slobodu da odluči da li će koga da mijenjaju na poziciji”.

-Ova koalicija je potpisana na višestruko zadovoljstvo i tako će da djeluje u budućnosti. Trudit ćemo se da što bolje radimo da bismo ostvarili bolje rezultate u radu – istakao je Fejzić.

Nezavisni odbornik u Skupštini općine Srebrenica Daut Tihić ocijenio je da politička situacija u Srebrenici “nikad nije bila gora”, a odbornica SDP-a Vesna Mustafić je mišljenja da nova koalicija predstavlja “politikanstvo, da je u ličnom interesu pojedinih ljudi, te priprema za novu kampanju”.

-Nažalost, ta podjela se svodi na nacionalnu osnovu i to nije dobro za građane – ustvrdila je.

Predsjednik SDS-a u Srebrenici Momčilo Cvjetinović izjavio je da se platforma raspala nakon smjene predsjednika Skupštine općine Srebrenica Radomira Pavlovića.

-Pavlović je sve učinio da se sa svojima političkim partnerima nagodi na štetu srpskih interesa i suština ovoga jeste antisrpsko djelovanje SNSD-a na području Srebrenice – stav je Cvjetinovića.