Duraković: Kandidat SNSD-a i prošlih izbora u ovo doba objavio pobjedu

durakovic-glasanje

Sadašnji načelnik opštine Srebrenica i kandidat za reizbor na danas održanim lokalnim izborima Ćamil Duraković izjavio je na večerašnjoj konferenciji za novinare, komentarišući izjave svog protivkandidata, da je još uvijek rano proglašavati pobjedu i da su još uvijek u opticaju glasovi iz inostranstva, odsustva, kao i nepotvrđeni glasovi.

„Ovo je sve preliminarno. Mi ne možemo govoriti ni o kakvim finalnim objavama i nećemo objavljivati pobjede kao što to rade drugi. Ovdje je riječ samo o redovnim biračima. Mi smo svjesni da je i tokom prošlih izbora da je kandidat SNSD-a u ovo doba objavio pobjedu. Međutim, mi i dalje očekujemo glasove našeg odsustva“, rekao je Duraković i dodao:

„Danas smo mogli primijetiti u ovom gradu tri puta više vozila sa srbijanskim registracijama, tako da se bojim da ovi građani koji su došli iz Srbije da glasaju ovdje i već se vratili svojim kućama u Srbiji igraju veliki politički faktor u izbornom procesu ovdje. Nama to opet otvara mogućnost da vidimo kako su neka biračka mjesta rapidno skočila u nekom kratkom vremenu. Mi ćemo sačekati finalne objave kako bismo pristupili pravnim mogućnostima osporavanja nekih izbornih mjesta“, rekao je između ostalog aktuelni načelnik opštine Srebrenica.

Mladen Grujičić, drugi kandidat za načelnika opštine Srebrenica, održao je pres konferenciju na kojoj je, na osnovu preliminarnih rezultata sa biračkih mjesta u Srebrenici, objavio pobjedu u trci za načelnika Srebrenice.

„Od 10.571 upisanih na birački spisak, glasao je 6.551 glasač od obrađenih 15 biračkih mjesta do 20 časova, ja sam osvojio 3.534 glasa, dok je Ćamil Duraković osvojio 660. Obzirom da nisu sva biračka mjesta obuhvaćena i da su u međuvremenu stigli još neki rezultati koji su samo uvećali moju prednost, ja smatram da ova prednost neće moći da se nadoknadi“, rekao je Grujičić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, on je istakao da se u Srebrenici neće mnogo toga mijenjati i da će on biti načelnik svih građana Srebrenice. Takođe je istakao da će se s poštovanjem odnositi prema srebreničkim žrtvama.