Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA proglasila pobjede svojih kandidata u Travniku i Banovićima

BiH

sda

Prema preliminarnim rezultatima koji dolaze iz Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Banovići, načelnik ove općine je ponovo Midhat Husić, zajednički kandidat koalicije SDA – SBB.

Kako je za Fenu potvrdila predsjednica OO SDA Banovići Elzina Pirić, kandidat SDA i SBB-a Midhat Husić osvojio je 14.048 glasova, što predstavlja 91,26 posto.

Pirić je dodala da je OO SDA Banovići očekivao ovakvu pobjedu.

Izlaznost birača na području općine Banovići danas je do 19 sati iznosila 79,88 posto, odnosno svoju građansku dužnost ispunilo je 16.558 građana.

Pravo glasa u općini Banovići imalo je 20.725 registriranih birača, koji su glasali na 36 redovnih biračkih mjesta i jednom za glasanje u odsustvu.

Za općinsko vijeće Banovići, koje broji 25 mjesta, borili su se kandidati iz četiri stranke i tri nezavisna kandidata, a u utrci za načelnika ove općine bila su dva kandidata.

Općinski odbor SDA Travnik proglasio je večeras pobjedu Admira Hadžimerića u utrci na načelničku poziciju.

Informaciju da je dosadašnji načelnik općine Travnik ponovno izabran na ovu funkciju objavio je večeras predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo.

U izbornom stožeru Općinskog odbora SDA Hadžiemrić je zahvalio glasačima i najavio da će nastaviti raditi kako bi od “Travnika napravio što bolju sredinu”.

Osim Hadžiemrića, kandidati za načelnika Općine Travnik bili su Muhamed Ćosić, iz Stranke za BiH, Bojan Domić, kandidat Hrvatske koalicije za Travnik i Slavko Sikirić iz SDP-a BiH.

SDA