Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Durakovićeva ostavka neće biti razmatrana 13. oktobra

camil-durakovic2

Nastavak sjednice Skupštine općine Srebrenica zakazan je za 13. oktobar, ali odbornici neće razmatrati ostavku načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića.

– Ostavka nije došla pravnim putem i neće biti na dnevnom redu, tako da ćemo nastaviti sa sjednicom – izjavio je Feni potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Sjednica je prekinuta kada je izglasana smjena direktora Doma zdravlja Srebrenica Nenada Miloševića, nakon čega je, zbog neslaganja s ovom odlukom Skupštine, ostavku podnio općinski načelnik Ćamil Duraković.

Kako bi se riješila novonastala situacija, nedavno je u centrali SDA u Sarajevu održan sastanak Durakovića s odbornicima i potpredsjednikom Skupštine općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Dogovoreno je da Duraković ostaje načelnik i da odbornici SDA neće glasati za njegovu ostavku.

Također, zaključeno je da će se ubuduće zajednički raditi, naročito kada su u pitanju važne odluke za lokalnu zajednicu.

Kada je u pitanju Dom zdravlja Srebrenica, u narednom periodu će, dogovoreno je, biti raspisan konkurs na kojem će biti izabran najadekvatniji kandidat za poziciju direktora.