Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krao radijatore i bakrene cijeve iz kuća u Ljubuškom

radijatori

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv J. P. (26), zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe.

Naime, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj ili više njih, u neutvrđeno vrijeme, provalio u porodičnu kuću u Klobuku, a koja je u vlasništvu građanina s prebivalištem u Zagrebu. Prema navodima iz prijave, nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio sistem centralnog grijanja i to radijatore i bakrene cijevi.

Također, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj ili više njih, u neutvrđeno vrijeme, provalio u porodičnu kuću u Klobuku, koja je u vlasništvu građanina s prebivalištem u Ljubuškom. Prema navodima iz prijave, nepoznati počinitelj iz kuće je otuđio sistem centralnog grijanja i to električnu pumpu, radijatore i bakrene cijevi.

U oba slučaja policijski službenici izvršili su uviđaje te su poduzeli brojne druge radnje kako bi rasvijetlili kaznena djela te su kao mogućeg počinitelja identificirali J. P. (26) iz Klobuka.

Prekjučer u 16 sati J. P. (26) je uhapšen, te je u službenim prostorijama PU Ljubuški nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio opisana krivična djela, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.