Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Dva državljana Srbije napali policajce, protjerani su iz BiH

Котор Варош – полицајци

lužba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od jedne godine

Služba za poslove sa strancima je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine te udaljila sa teritorije BiH dva lica državljane Srbije zbog nepoštivanja javnog poretka BiH.

Naime, dva državljana Srbije uhapšena su od strane policijskih službenika u Banjaluci zbog krivičnog djela “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnog djela „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, te su isti po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predati Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od jedne godine.

Državljani Srbije su danas (29.04.2020. godine) uz pratnju službenika Službe za poslove sa strancima preko MGP Rača napustili teritoriju Bosne i Hercegovine.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.